Het Vergeten Kind

In Nederland wonen ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met problemen. Bij 55.000 kinderen gaat het zo mis dat ze niet meer thuis kunnen wonen. Het Vergeten Kind is er voor alle kinderen in Nederland die niet de mogelijkheid hebben om zich op een veilige manier te ontwikkelen. Het gaat dan om kinderen die in opvangcentra wonen of opgroeien in gezinnen met problemen.
De missie van Het Vergeten Kind is om een positieve, inspirerende leefomgeving voor alle kinderen in Nederland te creëren, waardoor ze veilig kunnen opgroeien.

Vakantiekampen en weekenden

Facilicom Foundation draagt bij aan ontzorgweekenden in Hotel Heppie

Het Vergeten Kind organiseert o.a. vakantiekampen en (ont)zorgweekenden voor kinderen en voor gezinnen waar de dagelijkse situatie (even) niet stabiel is en voor de nodige spanningen zorgt.
Facilicom heeft er met haar financiële bijdrage voor gezorgd dat er in 2018 vijftig kinderen konden deelnemen aan een cyclus van vier (ont)zorg weekenden.

Begeleiding van weekenden en vakanties

Facilicom Foundation vrijwilligers voor hotel Heppie gezocht

Lijkt het je leuk om kinderen, jongeren en gezinnen  een onvergetelijke tijd te geven? Jij zorgt ervoor dat ze zich gezien voelen en zorgeloos genieten van een vakantie, vol leuke activiteiten. Tegelijk kunnen (pleeg) ouders of andere verzorgers even op adem komen.... Veel vrijwilligers vinden dat het ook voor hen hele bijzondere, waardevolle vakanties zijn. Dat is maar goed ook, want het vraagt ook veel inzet. Je wordt niet zomaar in het diepe gegooid, maar krijgt eerst een training. De vakanties vinden drie keer per jaar plaats; in de voorjaars-, zomer- en in de herfstvakanties. De
weekenden worden twee keer per jaar georganiseerd: tussen februari en mei en oktober en januari. 

Hotel Heppie

Facilicom Foundation steunt hotel Heppie

De vakantiekampen vinden plaats in Hotel Heppie in Mierlo. Op deze locatie kunnen ze altijd vrijwilligers gebruiken die bijvoorbeeld de tuin of het bos willen onderhouden. Ook zoeken ze mensen die willen helpen met poetsen. Hierbij kun je denken aan het zemen van de ramen, schoonspuiten van de luifel en het schoonmaken van de binnenspeeltuin. 

Aanmelden als vrijwilliger?

Lijkt het jou leuk om je ook in te zetten voor Het Vergeten Kind? Er zijn een aantal projecten waar ze nog vrijwilligers voor zoeken. Via info@facilicomfoundation kun je meer informatie opvragen en je opgeven als vrijwilliger. Valt het project onder werktijd, overleg dan even met je leidinggevende. Het kan zijn dat je er dan vakantie-uren voor op moet nemen.