Super COOL!

Super COOL! is een sportmaatjes project voor deelnemers met een verstandelijke beperking. Wekelijks zijn ongeveer twintig deelnemers aan het sporten samen met ongeveer vijftien Super COOL! sportmaatjes. Iedere sport wordt vijf weken achter elkaar aangeboden, zo maken ze kennis met verschillende sporten,worden de deelnemers steeds fitter en hebben ze leuk sociaal contact.

Doe je mee met Play Unified?

Verstandelijke gehandicapten begeleiden als vrijwilliger van Facilicom Foundation

De Play Unified gedachte van samen sporten vanuit Special Olympics is ook voor Super COOL! belangrijk. Naast een wekelijks aanbod organiseren ze ook diverse evenementen. En daarbij kunnen ze hulp van vrijwilligers gebruiken. Vind je het leuk om je bij een van deze evenenten in te zetten, stuur dan een mailtje naar info@facilicomfoundation.nl 

13 september 2019: No Limit Challenge in Almere
De No Limit Challenge is een triathlon van 20 minuten zwemmen, 25 km fietsen en 8 km wandelen / hardlopen. Ongeveer 40 deelnemers worden deze dag één op één begeleid. Het trainingsprogramma begint zes weken van te voren. Lijkt het je leuk om actief mee te doen? Laat ons dan weten of je de dag of al met het trainingsprogramma een deelnemer wilt begeleiden. 

2 en 3 november 2019: Special Olympics Regionale Spelen in Almere
Twee dagen wedstrijden in diverse sporten. Ze kunnen logistieke ondersteuning gebruiken bij de diverse sporten.

Inzetten als sportmaatje in Almere

SuperCool! is op zoek naar vrijwilligers die op donderdagavond als sportmaatje meedoen met diverse activiteiten. Je kunt zelf een of meerdere sporten uitkiezen. De sporten zijn: snorkelen, duiken, bootcamp, basketbal, mountainbiken, skeeleren, zwemmen, fietsen, wandelen, voetbal, karate en schaatsen. Iedere sport wordt ca. 5 weken achter elkaar aangeboden. De sporten vinden iedere donderdagavond plaats van 18.45 tot 20.00 uur in Almere.